dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Zerzáňová, Silvie
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T21:33:54Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T21:33:54Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22109
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou a vlastnostmi luštěnin a olejnin. Mezi sledované plodiny byly zařazeny čočka, hrách, fazol, mungo, bob, řepka a slunečnice. Dále je v práci popsán postup při nakličování vybraných druhů semen. Praktická část se zabývá obsahem antioxidantů, jejich vlastnostmi, obsahem polyfenolů a minerálních látek sledovaných plodin v různých časových stádiích vývojového růstu při klíčení. |
cs |
dc.format |
105 s. |
cs |
dc.format.extent |
3227853 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Luštěniny
|
cs |
dc.subject |
olejniny
|
cs |
dc.subject |
čočka
|
cs |
dc.subject |
hrách
|
cs |
dc.subject |
fazol
|
cs |
dc.subject |
mungo
|
cs |
dc.subject |
bob
|
cs |
dc.subject |
řepka
|
cs |
dc.subject |
slunečnice
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
minerální látky
|
cs |
dc.subject |
Pulses
|
en |
dc.subject |
oilseeds
|
en |
dc.subject |
lentils
|
en |
dc.subject |
peas
|
en |
dc.subject |
beans
|
en |
dc.subject |
mung
|
en |
dc.subject |
horse beans
|
en |
dc.subject |
canola
|
en |
dc.subject |
sunflower
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
minerals
|
en |
dc.title |
Antioxidační vlastnosti naklíčených semen |
cs |
dc.title.alternative |
Antioxidant Characteristics of Pregerminated Seeds |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sumczynski, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis in the theoretical part deals with the characteristics and properties of pulses and oilseeds. Among the crop were included lentils, peas, beans, mung, horse beans, canola, sunflower. Further there is described the germination proces of selected seeds. The practical part deals with the content of antioxidants, their properties, polyphenols and minerals studied crops at different stages of development growth during germination. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
24395
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|