Využití geneticky modifikovaných odrůd řepky olejné a její srovnání s klasickými odrůdami

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití geneticky modifikovaných odrůd řepky olejné a její srovnání s klasickými odrůdami

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Vyhlasová, Lucie
dc.date.accessioned 2013-10-08T17:50:36Z
dc.date.available 2013-10-08T17:50:36Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22595
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zaměřuje na porovnání geneticky modifikované řepky olejky od klasické řepky. Práce se věnuje charakteristice řepky olejky, složení, druhům a formám pěstování, využitím v oblasti potravinářské a nepotravinářské. Je zmíněna historie genetické modifikace z klasického a všeobecného pohledu řepky olejky. Je uvedeno využití geneticky modifikované řepky, pěstování, legislativa, rizika a dovozu odrůd do zemí evropské unie. cs
dc.format 55 s. cs
dc.format.extent 1212076 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Klíčová slova: řepka olejka cs
dc.subject genetická modifikace cs
dc.subject geneticky modifikované organismy cs
dc.subject environmentální rizika cs
dc.subject tolerance k herbicidům cs
dc.subject legislativa cs
dc.subject Keywords: oilseed rape en
dc.subject genetic modification en
dc.subject genetically modified organisms en
dc.subject environ-mental risks en
dc.subject tolerance to herbicides en
dc.subject legislation en
dc.title Využití geneticky modifikovaných odrůd řepky olejné a její srovnání s klasickými odrůdami cs
dc.title.alternative The use of Genetically Modified Cultivars of Oilseed Rape and its Comparison with Conventional Varieties en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2012-06-13
dc.description.abstract-translated This thesis focuses on the comparison of genetically modified oilseed rape from the classic oilseed rape. The thesis deals with characteristics of oilseed rape, composition, types and forms of cultivation, use in food and nonfood industry. It mentioned the history of genetic modification from the classical and general view of oilseed rape. Thesis described the use of genetically modified GM oilseed rape, growing, legislation, risk and importation of vari-eties in the European Union. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 24167
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
vyhlasová_2012_bp.pdf 1.155Mb PDF View/Open
vyhlasová_2012_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
vyhlasová_2012_op.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account