dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Vyhlasová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T17:50:36Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T17:50:36Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22595
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zaměřuje na porovnání geneticky modifikované řepky olejky od klasické řepky. Práce se věnuje charakteristice řepky olejky, složení, druhům a formám pěstování, využitím v oblasti potravinářské a nepotravinářské. Je zmíněna historie genetické modifikace z klasického a všeobecného pohledu řepky olejky. Je uvedeno využití geneticky modifikované řepky, pěstování, legislativa, rizika a dovozu odrůd do zemí evropské unie. |
cs |
dc.format |
55 s. |
cs |
dc.format.extent |
1212076 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: řepka olejka
|
cs |
dc.subject |
genetická modifikace
|
cs |
dc.subject |
geneticky modifikované organismy
|
cs |
dc.subject |
environmentální rizika
|
cs |
dc.subject |
tolerance k herbicidům
|
cs |
dc.subject |
legislativa
|
cs |
dc.subject |
Keywords: oilseed rape
|
en |
dc.subject |
genetic modification
|
en |
dc.subject |
genetically modified organisms
|
en |
dc.subject |
environ-mental risks
|
en |
dc.subject |
tolerance to herbicides
|
en |
dc.subject |
legislation
|
en |
dc.title |
Využití geneticky modifikovaných odrůd řepky olejné a její srovnání s klasickými odrůdami |
cs |
dc.title.alternative |
The use of Genetically Modified Cultivars of Oilseed Rape and its Comparison with Conventional Varieties |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sumczynski, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2012-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis focuses on the comparison of genetically modified oilseed rape from the classic oilseed rape. The thesis deals with characteristics of oilseed rape, composition, types and forms of cultivation, use in food and nonfood industry. It mentioned the history of genetic modification from the classical and general view of oilseed rape. Thesis described the use of genetically modified GM oilseed rape, growing, legislation, risk and importation of vari-eties in the European Union. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
24167
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|