Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu. | 
| Author: | 
Zajíčková, Kateřina
 | 
| Advisor: | 
Dvořáková, Monika
 | 
| 
Abstract:
 | 
Cílem této diplomové práce bylo zjistit obsah celkových antioxidantů a polyfenolů ve vybraných druzích listů jakonu. Dále bylo úkolem zjistit antimikrobiální účinky a v neposlední řadě organoleptické vlastnosti vodného výluhu z listů. Teoretická část obsahuje charakteristiku jednotlivých andských okopanin, popis chemického složení listů i hlíz a biologické účinky listů jakonu. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz a konfrontovány s literaturou. Na základě měření byl zjištěn obsah antioxidantů a polyfenolů ve vybraných druzích jakonu. Antimikrobiální účinky nebyly potvrzeny. Pro dokreslení charakteru jednotlivých druhů bylo provedeno senzorické hodnocení a bylo statisticky vyhodnoceno. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/23295
 | 
| 
Date:
 | 
2012-02-01 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
A
25534
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account