Title: | Nové jakostní markery hroznového vína |
Author: | Hanuštiak, Pavel |
URI: | http://hdl.handle.net/10563/23484 |
Date: | 2008-09-08 |
Publisher: |
|
Page count: |
|
Availability: | Bez omezení |
Abstrakt:
Předložená dizertační práce se zabývá problematikou vína a biologickým odbouráváním kyseliny L-jablečné. Cílem práce bylo prostudovat změny v obsahu vybraných markerů kvality v hroznovém víně v závislosti na provedení řízeného odbourávání kyseliny L-jablečné pomocí bakterií mléčného kvašení. V práci byly realizovány tři části experimentů (příprava analytických metod a dva praktické experimenty s reálnými vzorky z výroby vína). Probíhající změny byly sledovány pomocí metod chemické analýzy a statisticky porovnány. Z výsledků vyplývá, že malolaktická fermentace mění množství markerů v závislosti na použité starterové kultuře i odrůdě révy vinné.
Files | Size | Format | View |
---|---|---|---|
hanuštiak_2013_dp.pdf | 1.516Mb |
View/ |
|
hanuštiak_2013_vp.doc | 97.5Kb | Microsoft Word |
View/ |
hanuštiak_2013_op.zip | 42.05Kb | Unknown |
View/ |