Nové jakostní markery hroznového vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nové jakostní markery hroznového vína

Show full item record

No preview available
Title: Nové jakostní markery hroznového vína
Author: Hanuštiak, Pavel
URI: http://hdl.handle.net/10563/23484
Date: 2008-09-08
Publisher: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Page count: 92 application/pdf
Availability: Bez omezení


Abstrakt:

Předložená dizertační práce se zabývá problematikou vína a biologickým odbouráváním kyseliny L-jablečné. Cílem práce bylo prostudovat změny v obsahu vybraných markerů kvality v hroznovém víně v závislosti na provedení řízeného odbourávání kyseliny L-jablečné pomocí bakterií mléčného kvašení. V práci byly realizovány tři části experimentů (příprava analytických metod a dva praktické experimenty s reálnými vzorky z výroby vína). Probíhající změny byly sledovány pomocí metod chemické analýzy a statisticky porovnány. Z výsledků vyplývá, že malolaktická fermentace mění množství markerů v závislosti na použité starterové kultuře i odrůdě révy vinné.

Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hanuštiak_2013_dp.pdf 1.516Mb PDF View/Open
hanuštiak_2013_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
hanuštiak_2013_op.zip 42.05Kb Unknown View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account