Nové jakostní markery hroznového vína
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T21:46:45Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T21:46:45Z |
|
dc.date.issued |
2008-09-08 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23484
|
|
dc.description.abstract |
Předložená dizertační práce se zabývá problematikou vína a biologickým odbouráváním kyseliny L-jablečné. Cílem práce bylo prostudovat změny v obsahu vybraných markerů kvality v hroznovém víně v závislosti na provedení řízeného odbourávání kyseliny L-jablečné pomocí bakterií mléčného kvašení. V práci byly realizovány tři části experimentů (příprava analytických metod a dva praktické experimenty s reálnými vzorky z výroby vína). Probíhající změny byly sledovány pomocí metod chemické analýzy a statisticky porovnány. Z výsledků vyplývá, že malolaktická fermentace mění množství markerů v závislosti na použité starterové kultuře i odrůdě révy vinné. |
cs |
dc.format |
92 |
|
dc.format.extent |
1590287 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
cs |
dc.rights |
Bez omezení |
cs |
dc.subject |
Hroznové víno
|
cs |
dc.subject |
malolaktická fermentace
|
cs |
dc.subject |
markery kvality
|
cs |
dc.subject |
kapalinová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
Grape wine
|
en |
dc.subject |
malolactic fermentation
|
en |
dc.subject |
quality markers
|
en |
dc.subject |
liquid chromatography
|
en |
dc.title |
Nové jakostní markery hroznového vína |
cs |
dc.title.alternative |
New Grape Wine Quality Markers |
en |
dc.type |
disertační práce |
cs |
dc.date.accepted |
2013-01-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
This study is focused on wine and the biological fermentation of L-malic Acid. The aim of the work was to study concentration changes of selected grape wine quality markers in relation to controlled malolactic fermentation using lactic acid bacteria. The experiment was in three parts: preparation of the analytical methods and two practical experiments with wine samples. Changes were observed using chemical analysis methods, and these were then statistically compared. The results show that malolactic fermentation changes the amount of markers depending on the starter culture and the vine varietal. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ph.D. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Chemistry and Technology |
en |
dc.identifier.stag |
29692
|
|
dc.date.submitted |
2012-12-06 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account