dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Linhartová, Ludmila
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T22:54:10Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T22:54:10Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23853
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části diplomové práce je pojednáno o chemickém a nutričním složení kravského mléka, zejména se zaměřením na vitamin D. Dále je popsán princip HPLC - Vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Cílem praktické části byla izolace a stanovení vitaminu D pomocí HPLC a stanovení záklaních složek syrového kravského mléka na přístroji MilkoScan. |
cs |
dc.format |
83 s. |
cs |
dc.format.extent |
2894999 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
vitamin D
|
cs |
dc.subject |
MilkoScan
|
cs |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
vitamin D
|
en |
dc.subject |
MilkoScan
|
en |
dc.title |
Stanovení vitaminu D a základní rozbor syrového mléka. |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of Vitamin D and Standard Analysis of Raw Milk. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the teoretical part of the graduation theses is treated of chemical and nutritional structure of cow's milk, especially vitamin D. Next there is a description of the high performance liquid chromatography method. The aim of the experimental part was isolation and determination of vitamin D by HPLC and the determination of basic chemical structure of raw cow's milk by MilkoScan appliance during six month. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30895
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|