Fyzikálně - chemické vlastnosti vybraných sacharidů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fyzikálně - chemické vlastnosti vybraných sacharidů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčík, Lubomír
dc.contributor.author Zúbková, Monika
dc.date.accessioned 2013-10-11T13:09:17Z
dc.date.available 2013-10-11T13:09:17Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24216
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá výskytem, významem, jejich využitím a důležitostí pro člověka ve výživě a v potravinářském průmyslu. V teoretické části jsou popsány skupiny sacharidů a jejich zástupci. Hlavní část pojednává o fyzikálně - chemických vlastnostech sacharidů. V neposlední řadě popisuje nezastupitelnost sacharidů v lidské spotřebě. Praktická část je zaměřena na studium viskozity a rheologických vlastností různých potravinářských vzorků. cs
dc.format 76 s.(12 777 znaků) cs
dc.format.extent 1817867 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sacharidy cs
dc.subject fyzikálně ? chemické vlastnosti cs
dc.subject potravinářství cs
dc.subject výskyt cs
dc.subject viskozita cs
dc.subject saccharides en
dc.subject physico - chemical properties en
dc.subject food en
dc.subject occurrence en
dc.subject viscosity en
dc.title Fyzikálně - chemické vlastnosti vybraných sacharidů cs
dc.title.alternative Physico-chemical Properties of Selected Saccharides en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated Bachelor Thesis deals with the occurrence, importance, use and relevance of carbohydrates in the human diet and food industry. There are described group of carbohydrates and their representatives in the theoretical part. The main part discusses the physical-chemical prop-erties of carbohydrates. Finally, it also describes irreplaceable of carbohydrates in human nutrition. The practical part focuses on the study of viscosity and rheological properties of various food samples. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29393
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
zúbková_2013_bp.pdf 1.733Mb PDF View/Open
zúbková_2013_vp.zip 71.32Kb Unknown View/Open
zúbková_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account