dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Bolková, Barbora
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:29:30Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:29:30Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-09 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31965
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zpracována pouze na teoretické úrovni. Obsahuje informace o technologicky významných odrůdách ovoce a zeleniny, které jsou vhodné pro výrobu ovocných a zeleninových šťáv. Podstatná část práce je věnována technologii paskalizace a jejího vlivu na nutričně významné látky ovoce a zeleniny. Dále je zdůrazněna podstata paskalizace a její výhody oproti pasteraci jako konvenčnímu způsobu ošetření ovocných a zeleninových šťáv. |
|
dc.format |
69 s. (14 217 znaků). |
|
dc.format.extent |
5893775 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
zelenina
|
cs |
dc.subject |
šťávy
|
cs |
dc.subject |
paskalizace
|
cs |
dc.subject |
pasterace
|
cs |
dc.subject |
nutričně významné látky
|
cs |
dc.subject |
fruits
|
en |
dc.subject |
vegetables
|
en |
dc.subject |
juices
|
en |
dc.subject |
pascalization
|
en |
dc.subject |
pasteurization
|
en |
dc.subject |
nutritionally important substances
|
en |
dc.title |
Paskalizace ovocných a zeleninových šťáv |
|
dc.title.alternative |
High Pressure Pasteurization of Fruit and Vegetable Juices |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Salek, Richardos Nikolaos |
|
dc.date.accepted |
2015-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis is prepared only on a theoretical level. It contains information about the technologically important varieties of fruits and vegetables, which are suitable for the production of fruit and vegetable juices. A significant part of the work is related to the technology of pascalization and its influence on the nutritionally important substances of fruits and vegetables. Furthermore, it is emphasized pascalization process and its advantages, compared to conventional pasteurization method of fruit and vegetable juices. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
38476
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2015-05-04 |
|