Laktoferin
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Laktoferin | 
| Author: | 
Sekulová, Petra
 | 
| Advisor: | 
Horna, Aleš
 | 
| 
Abstract:
 | 
Bakalářské práce přináší popis struktury proteinů a jejich význam v biologických systémech. Detailně je popsána struktura laktoferinu, jeho funkce, využití a možnosti separace. Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny s vysokou afinitou k iontům železa a s potenciální antibakteriální a antivirovou aktivitou. Neméně významná je jeho antioxidační funkce v potravinářských výrobcích, v doplňcích stravy a ve farmaceutických přípravcích. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/3441
 | 
| 
Date:
 | 
2007-06-01 | 
| 
Availability:
 | 
Pouze v rámci univerzity | 
| 
Department:
 | 
Ústav potravinářského inženýrství | 
| 
Discipline:
 | 
Chemie a technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
A
5426
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account