Laktoferin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Laktoferin

Show full item record

No preview available
Title: Laktoferin
Author: Sekulová, Petra
Advisor: Horna, Aleš
Abstract: Bakalářské práce přináší popis struktury proteinů a jejich význam v biologických systémech. Detailně je popsána struktura laktoferinu, jeho funkce, využití a možnosti separace. Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny s vysokou afinitou k iontům železa a s potenciální antibakteriální a antivirovou aktivitou. Neméně významná je jeho antioxidační funkce v potravinářských výrobcích, v doplňcích stravy a ve farmaceutických přípravcích.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3441
Date: 2007-06-01
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 5426


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
sekulová_2007_bp.pdfBlocked 1.594Mb PDF
sekulová_2007_vp.pdf 22.33Kb PDF View/Open
sekulová_2007_op.doc 119Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account