Laktoferin
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Horna, Aleš
|
|
dc.contributor.author |
Sekulová, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-15T02:25:16Z |
|
dc.date.available |
2010-07-15T02:25:16Z |
|
dc.date.issued |
2007-06-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/3441
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářské práce přináší popis struktury proteinů a jejich význam v biologických systémech. Detailně je popsána struktura laktoferinu, jeho funkce, využití a možnosti separace. Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny s vysokou afinitou k iontům železa a s potenciální antibakteriální a antivirovou aktivitou. Neméně významná je jeho antioxidační funkce v potravinářských výrobcích, v doplňcích stravy a ve farmaceutických přípravcích. |
cs |
dc.format |
48 s., 5 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1671781 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
proteiny
|
cs |
dc.subject |
laktoferin
|
cs |
dc.subject |
antioxidant
|
cs |
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
proteins
|
en |
dc.subject |
lactoferrin
|
en |
dc.subject |
antioxidant
|
en |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.title |
Laktoferin |
cs |
dc.title.alternative |
Lactoferrin |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
|
|
dc.date.accepted |
2007-06-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor work presents description of protein structure and their meaning in biological system. The structure of lactoferrin, its function, utilization and possibilities of separation are described in details. Lactoferrin belong among glycoproteins with high affinity for iron and with potential antibacterial and antiviral activity. No less meaningful is a function as an antioxidant in food products, food supplements and in pharmaceuticals. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5426
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account