Laktoferin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Laktoferin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Horna, Aleš
dc.contributor.author Sekulová, Petra
dc.date.accessioned 2010-07-15T02:25:16Z
dc.date.available 2010-07-15T02:25:16Z
dc.date.issued 2007-06-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/3441
dc.description.abstract Bakalářské práce přináší popis struktury proteinů a jejich význam v biologických systémech. Detailně je popsána struktura laktoferinu, jeho funkce, využití a možnosti separace. Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny s vysokou afinitou k iontům železa a s potenciální antibakteriální a antivirovou aktivitou. Neméně významná je jeho antioxidační funkce v potravinářských výrobcích, v doplňcích stravy a ve farmaceutických přípravcích. cs
dc.format 48 s., 5 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 1671781 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject proteiny cs
dc.subject laktoferin cs
dc.subject antioxidant cs
dc.subject mléko cs
dc.subject proteins en
dc.subject lactoferrin en
dc.subject antioxidant en
dc.subject milk en
dc.title Laktoferin cs
dc.title.alternative Lactoferrin en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee
dc.date.accepted 2007-06-22
dc.description.abstract-translated The bachelor work presents description of protein structure and their meaning in biological system. The structure of lactoferrin, its function, utilization and possibilities of separation are described in details. Lactoferrin belong among glycoproteins with high affinity for iron and with potential antibacterial and antiviral activity. No less meaningful is a function as an antioxidant in food products, food supplements and in pharmaceuticals. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5426
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
sekulová_2007_bp.pdfBlocked 1.594Mb PDF View/Open
sekulová_2007_vp.pdf 22.33Kb PDF View/Open
sekulová_2007_op.doc 119Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account