Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách
Show full item record
No preview available
Title:
|
Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách |
Author: |
Hrubý, Radek
|
Advisor: |
Buňková, Leona
|
Abstract:
|
Tato práce popisuje a charakterizuje nejčastější patogenní bakterie vyskytující se v potravinách. Jsou zde popsány podmínky jejich množení a růstu, jejich patogeneze. Je také naznačena možnost prevence před jejich pomnožením v potravinách. Další část práce je zaměřena na charakteristiku vybraných rodů kvasinek a plísní. V práci je také zmíněno o nejčastějším viru – viru hepatitidy A. V této části je uveden výskyt kvasinek a jejich patogenita a je zde charakteristika některých rodů, které nejčastěji napadají potraviny. U plísní je popsána jejich nenáročnost na prostředí a předměty, na kterých mohou růst. V poslední části je zmíněna důležitost hygienické čistoty nejen provozních místností a výrobního zařízení, nádobí a náčiní, ale i člověka, jakož nejčastější možnost kontaminace potravin. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/35780
|
Date:
|
2004-10-15 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Discipline:
|
Ekonomika a hygiena výživy |
Grade for thesis and defense:
|
A
956
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
There are no files associated with this item.
|
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account