Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Hrubý, Radek
dc.date.accessioned 2016-06-06T08:31:09Z
dc.date.available 2016-06-06T08:31:09Z
dc.date.issued 2004-10-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/35780
dc.description.abstract Tato práce popisuje a charakterizuje nejčastější patogenní bakterie vyskytující se v potravinách. Jsou zde popsány podmínky jejich množení a růstu, jejich patogeneze. Je také naznačena možnost prevence před jejich pomnožením v potravinách. Další část práce je zaměřena na charakteristiku vybraných rodů kvasinek a plísní. V práci je také zmíněno o nejčastějším viru – viru hepatitidy A. V této části je uveden výskyt kvasinek a jejich patogenita a je zde charakteristika některých rodů, které nejčastěji napadají potraviny. U plísní je popsána jejich nenáročnost na prostředí a předměty, na kterých mohou růst. V poslední části je zmíněna důležitost hygienické čistoty nejen provozních místností a výrobního zařízení, nádobí a náčiní, ale i člověka, jakož nejčastější možnost kontaminace potravin.
dc.format 51
dc.format.extent 279854
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject bakterie cs
dc.subject plísně cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject viry cs
dc.subject hygiena v provozu cs
dc.subject osobní hygiena cs
dc.subject dezinfekce cs
dc.subject Bacteria en
dc.subject Fungi en
dc.subject Yeast Fungi en
dc.subject Virus en
dc.subject Hygiene in Plant en
dc.subject Personal Hygiene en
dc.subject Disinfection en
dc.title Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách
dc.title.alternative Characteristic and incidence pathogenic microorganism in foods
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Prodělalová, Jana
dc.date.accepted 2005-06-23
dc.description.abstract-translated This essay describing and characterize the most frequently pathogenic bacteria encountered in foods. There are describing specifications their reproduce and grow, their pathogenesis. There is indicating option prevention in front of their reproduce in foods. The next part of this essay is localize onto characterizing select genus yeast and fungi and there is in question about the most frequently virus – virus hepatitis A. In this part is noted frequency of yeast and their pathogenicity and there is characteristic some genus, which the most frequently attack foods. At fungus is describing their unpretending onto medium and objects, on which can grow. At the last part is describing importance of hygienic cleanness not only operating rooms and production equipment, dishes and implements, but also human, by way of the most frequently chance contamination of foods.
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a hygiena výživy cs
dc.thesis.degree-discipline Economics and Hygiene of Nutrition en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 956
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2005-05-31


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account