Tropické a subtropické ovoce vhodné pro výrobu džusů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tropické a subtropické ovoce vhodné pro výrobu džusů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Lukaszczyková, Karla
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:26Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:26Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42761
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nápojů na bází tropického a subtropického ovoce, vymezuje pojmy jako ovocná šťáva, nektar a ovocný nápoj. V teoretické části je čtenář seznámen s vybranými druhy ovoce vhodných pro zpracování na ovocné šťávy, nektary a ovocné nápoje. Dále práce přináší pohled na hlavní rozdíly mezi šťávou a nektarem a stručně charakterizuje technologii výroby . Součástí praktické části práce je zmapování současného sortimentu značkových ovocných šťáv a nektarů z exotického ovoce v obchodních řetězcích působící v České republice.
dc.format 60 s. (11 604 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ovoce cs
dc.subject nealkoholický nápoj cs
dc.subject zpracování ovoce cs
dc.subject ovocná šťáva cs
dc.subject ovocný koncentrát cs
dc.subject ovocný nektar cs
dc.subject sortiment ovocný šťáv cs
dc.subject obchodní řetězce cs
dc.subject Fruit en
dc.subject non.alcoholic beverage en
dc.subject fruit processing en
dc.subject fruit juice en
dc.subject fruit concentrate en
dc.subject fruit nectar en
dc.subject assortment of fruit juices en
dc.subject retail chains en
dc.title Tropické a subtropické ovoce vhodné pro výrobu džusů
dc.title.alternative Tropical and Subtropical Fruit Suitable for Juice Production
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2018-06-08
dc.description.abstract-translated The Bachelor thesis deals with the topic of fruit based beverages, it defines terms such as a fruit juice, nectar and fruit drink. In the theoretical part, the reader is acquainted with selected fruits suitable for processing of fruit juices, nectars and fruit drinks. In addition thesis gives an overview of the main differences between juice and nectar and is a brief description of the production technology. The following practical part of the thesis is mapping of the current assortments of branded fruit juices and nectars from exotically fruits in retail chains operating in the Czech Republic.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46382
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2018-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
lukaszczyková_2018_dp.zip 1.028Mb Unknown View/Open None
lukaszczyková_2018_op.pdf 763.3Kb PDF View/Open None
lukaszczyková_2018_vp.pdf 765.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account