dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Lukaszczyková, Karla
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:01:26Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:01:26Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42761
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nápojů na bází tropického a subtropického ovoce, vymezuje pojmy jako ovocná šťáva, nektar a ovocný nápoj. V teoretické části je čtenář seznámen s vybranými druhy ovoce vhodných pro zpracování na ovocné šťávy, nektary a ovocné nápoje. Dále práce přináší pohled na hlavní rozdíly mezi šťávou a nektarem a stručně charakterizuje technologii výroby . Součástí praktické části práce je zmapování současného sortimentu značkových ovocných šťáv a nektarů z exotického ovoce v obchodních řetězcích působící v České republice. |
|
dc.format |
60 s. (11 604 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
nealkoholický nápoj
|
cs |
dc.subject |
zpracování ovoce
|
cs |
dc.subject |
ovocná šťáva
|
cs |
dc.subject |
ovocný koncentrát
|
cs |
dc.subject |
ovocný nektar
|
cs |
dc.subject |
sortiment ovocný šťáv
|
cs |
dc.subject |
obchodní řetězce
|
cs |
dc.subject |
Fruit
|
en |
dc.subject |
non.alcoholic beverage
|
en |
dc.subject |
fruit processing
|
en |
dc.subject |
fruit juice
|
en |
dc.subject |
fruit concentrate
|
en |
dc.subject |
fruit nectar
|
en |
dc.subject |
assortment of fruit juices
|
en |
dc.subject |
retail chains
|
en |
dc.title |
Tropické a subtropické ovoce vhodné pro výrobu džusů |
|
dc.title.alternative |
Tropical and Subtropical Fruit Suitable for Juice Production |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2018-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor thesis deals with the topic of fruit based beverages, it defines terms such as a fruit juice, nectar and fruit drink. In the theoretical part, the reader is acquainted with selected fruits suitable for processing of fruit juices, nectars and fruit drinks. In addition thesis gives an overview of the main differences between juice and nectar and is a brief description of the production technology. The following practical part of the thesis is mapping of the current assortments of branded fruit juices and nectars from exotically fruits in retail chains operating in the Czech Republic. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46382
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2018-05-10 |
|