dc.contributor.advisor |
Vaculčíková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Pituchová, Barbora
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:10:58Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:10:58Z |
|
dc.date.issued |
2018-12-14 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/44775
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce je vytvoření nového produktu pro zvýšení konkurenceschopnosti vybraného hotelu. V teoretické části byly shrnuty poznatky získané literární rešerší na téma cestovní ruch, hotelnictví, marketingový mix a také analytické metody, které byly posléze použity v analytické části. V praktické části proběhla analýza vybraného hotelu, jeho stávající situace a také analýza konkurence. Pro zpracování analýz byly využity analytické metody zpracované v teoretické části, což byly SWOT analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil, marketingových mix a rozhovor. Výsledek analytické části poukázal na chybějící nabídku balíčků, která by zvýšila konkurenceschopnost vybraného hotelu, proto byla druhá polovina praktické části věnována tvorbě tří balíčků. Pro jednotlivé balíčky byly také navrhnuty ceny a struktura dle aktuální nabídky konkurence. Tyto balíčky byly podrobeny nákladové, rizikové a časové analýze. V závěru byla celá práce shrnuta a navržena doporučení pro hotel. |
|
dc.format |
87 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Konkurenceschopnost
|
cs |
dc.subject |
hotel
|
cs |
dc.subject |
hotelnictví
|
cs |
dc.subject |
cestovní ruch
|
cs |
dc.subject |
balíčky
|
cs |
dc.subject |
služba
|
cs |
dc.subject |
Competitiveness
|
en |
dc.subject |
hotel
|
en |
dc.subject |
hotel industry
|
en |
dc.subject |
tourism
|
en |
dc.subject |
packages
|
en |
dc.subject |
service
|
en |
dc.title |
Projekt vytvoření nového produktu pro zvýšení konkurenceschopnosti vybraného hotelu |
|
dc.title.alternative |
The Project of Creating a New Product for Increasing the Competitiveness of the Chosen Hotel |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Papadaki, Šárka |
|
dc.date.accepted |
2019-05-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this diploma thesis is creating new product for improvement of competitiveness of the chosen hotel. In the theoretical part there were summarized knowledge of the literary research on tourism, hotel industry, marketing mix and analytic methods used afterwards in the analytics part of the thesis. In practical part of the thesis the analysis of the chosen hotel, its current situation and its competitors were done. For the analysis processing there were used analytic methods processed in the theoretical part of the thesis, which were SWOT analysis, Porter's five forces analysis, marketing mix and interview. The result of the analytic part points out the missing packages offer, which could raise the competitiveness of the chosen hotel. Therefore the second part of the practical part focused on creating three packages. For each of the packages the price and the structure according to current competitors' offer were suggested. These packages were put to the cost, risk and time analysis. At the end of the thesis, the thesis was summarised and recommendations were suggested for the chosen hotel. |
|
dc.description.department |
Ústav podnikové ekonomiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Podniková ekonomika, specializace Ekonomika cestovního ruchu |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Business Administration |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
52115
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2019-04-15 |
|