Aplikace sterilačního záhřevu u mléka a mléčných výrobků
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lazárková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Šenk, Radoslav
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T07:17:59Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T07:17:59Z |
|
dc.date.issued |
2020-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47304
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se věnuje aplikaci sterilačního záhřevu u mléka a mléčných výrobků. V první části je teoreticky popsán rozdíl v tepelných záhřevech a jejich dopad na inaktivaci mikroorganizmů. Druhá část se věnuje možné mikrobiální kontaminaci mléka a mléčných výrobků a popisuje jednotlivé druhy tepelného záhřevu, včetně porovnání jejich výhod a nevýhod. Třetí část je věnována změnám mléka a mléčných výrobků v důsledku tepelného záhřevu. |
|
dc.format |
46 s. (67 000 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
mléčné výrobky
|
cs |
dc.subject |
UHT mléko
|
cs |
dc.subject |
Maillardovy reakce
|
cs |
dc.subject |
sterilace
|
cs |
dc.subject |
pasterace
|
cs |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
dairy products
|
en |
dc.subject |
UHT milk
|
en |
dc.subject |
Maillard reaction
|
en |
dc.subject |
sterilization
|
en |
dc.subject |
pasteurization
|
en |
dc.title |
Aplikace sterilačního záhřevu u mléka a mléčných výrobků |
|
dc.title.alternative |
Application of Sterilization in Dairy Products |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Míšková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2021-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
This Bachelor thesis deals with an application of sterilization of milk and dairy products. The first part theoretically describes differences between thermal heating and their impact on inactivation of microorganisms. The second part is devoted to microbial contamination of milk and dairy products. It describes the various types of thermal heating, including a comparison of their advantages and disadvantages. The third part is dedicated to changes in milk and dairy products due to thermal heating. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
59587
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2021-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account