Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky
Show full item record
No preview available
Title:
|
Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky |
Author: |
Kouřilová, Lenka
|
Advisor: |
Bučková, Martina
|
Abstract:
|
Tato práce se zabývá využitím Ramanovy spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů syrovátky. První část je zaměřena na popis syrovátky, její chemické složení, základní rozdělení dle způsobu získávání, technologii získávání a praktické použití syrovátky v potravinářství. Dále je stručně charakterizována Ramanova spektroskopie, její historie, obecný princip a techniky zesílení. Na závěr se práce zabývá interpretací spekter se zaměřením na bílkoviny syrovátky a také laktózu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47529
|
Date:
|
2020-02-17 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
53187
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account