dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Klčovská, Pavlína
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T06:12:59Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T06:12:59Z |
|
dc.date.issued |
2007-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/4841
|
|
dc.description.abstract |
Ve své bakalářské práci se zabývám využitím sóji v lidské výživě. Mým cílem bylo zpra-covat literární rešerši o této rostlině. Je zde popsána historie objevování a zkoumání, popis samotné rostliny, její produkce a zpracování, dále složení sóji, zastoupení nenasycených mastných kyselin a vlákniny. V dalších kapitolách jsou nastíněny výhody používání sóji i sójových výrobků v našich kuchyních a také jejich blahodárné působení na lidské zdraví. |
cs |
dc.format |
45 s. |
cs |
dc.format.extent |
1014751 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
en |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce není přístupná |
|
dc.subject |
sója
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
nenasycené mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
izoflavony
|
cs |
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
soya
|
en |
dc.subject |
proteins
|
en |
dc.subject |
unsaturated fatty acid
|
en |
dc.subject |
isoflavons
|
en |
dc.subject |
pulp
|
en |
dc.title |
Oblast využití sóji pro lidskou výživu |
cs |
dc.title.alternative |
Shire of soyutilization for human nutrition |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2007-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
I deal with utilization of soya in human nutrition in my bachelor thesis. My aim was compile the literature search about this plant. It is descibed here history of discovering and investigation, desription of the plant, its performance and processing, soya constitution, representation of unsaturated fatty acids and roughage. There are foreshadowed the benefits of soyusing and soyproducts in our kitchens, and their beneficial incidence health human health in next chapters. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5392
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|