Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb
Author: Pasz, Daniel
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Diplomová práce navazuje na téma bakalářské práce, a pojednává tedy o zpracování masa dravých druhů sladkovodních ryb prodejných v České republice. Tato práce se skládá ze dvou částí, z teoretické části, ve které je popsáno detailní složení rybího masa a jeho spotřeba v České republice, a z experimentální části. V teoretické části je dále charakterizováno zpracování rybího masa cestou strojní a také běžnou ruční prací. Popsáno je též hodnocení jakosti rybího masa a patřičné zkoušky. V experimentální části bylo cílem diplomové práce provést vlastní proces bourání rybího masa na určité produkty vhodné pro prodej v obchodních sítích a samotné stanovení výtěžností masa dravých druhů sladkovodních ryb. K experimentu bylo využito 10 kusů Sumce velkého, 15 kusů Štiky obecné a 15 kusů Pstruha lososovitého duhového. Všechny kusy byly tržní a přibližně stejné velikosti. V poslední řadě porovnává výsledky s firmami pohybujícími se ve stejném oboru, jako jsou zpracovny ryb obecně.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51712
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
pasz_2022_dp.pdf 5.093Mb PDF View/Open None
pasz_2022_op.pdf 731.0Kb PDF View/Open None
pasz_2022_vp.pdf 716.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account