Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Pasz, Daniel
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:23:53Z
dc.date.available 2022-07-15T09:23:53Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/51712
dc.description.abstract Diplomová práce navazuje na téma bakalářské práce, a pojednává tedy o zpracování masa dravých druhů sladkovodních ryb prodejných v České republice. Tato práce se skládá ze dvou částí, z teoretické části, ve které je popsáno detailní složení rybího masa a jeho spotřeba v České republice, a z experimentální části. V teoretické části je dále charakterizováno zpracování rybího masa cestou strojní a také běžnou ruční prací. Popsáno je též hodnocení jakosti rybího masa a patřičné zkoušky. V experimentální části bylo cílem diplomové práce provést vlastní proces bourání rybího masa na určité produkty vhodné pro prodej v obchodních sítích a samotné stanovení výtěžností masa dravých druhů sladkovodních ryb. K experimentu bylo využito 10 kusů Sumce velkého, 15 kusů Štiky obecné a 15 kusů Pstruha lososovitého duhového. Všechny kusy byly tržní a přibližně stejné velikosti. V poslední řadě porovnává výsledky s firmami pohybujícími se ve stejném oboru, jako jsou zpracovny ryb obecně.
dc.format 93 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject zpracování cs
dc.subject výtěžnost cs
dc.subject sumec cs
dc.subject pstruh cs
dc.subject štika cs
dc.subject rybí maso cs
dc.subject processing en
dc.subject yield en
dc.subject catfish en
dc.subject trout en
dc.subject pike en
dc.subject fish meat en
dc.title Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb
dc.title.alternative Yield evaluation in the processing of predatory freshwater fish species
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Šenkýřová, Jana
dc.date.accepted 2022-06-03
dc.description.abstract-translated The diploma thesis follows the topic of the bachelor thesis and deals with the processing of meat of predatory freshwater fish species sold in the Czech Republic. This thesis consists of two parts, the theoretical part, which describes the detailed composition of fish meat, meat consumption in the Czech Republic. Furthermore, the processing of fish meat by machine and also by common manual work is characterized. The quality assessment of fish meat and the relevant tests are also described. In the experimental part, the aim of the thesis was to carry out the actual process of fish meat processing into certain products suitable for sale in commercial networks and the determination of meat yields of predatory freshwater fish species. For the experiment 10 catfish, 15 pike and 15 rainbow trout were used. All specimens were marketable and approximately the same size. The last row compares the results with companies moving in the same industry, such as fish processing plants in general.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 62484
dc.date.submitted 2022-05-12


Files in this item

Files Size Format View Description
pasz_2022_dp.pdf 5.093Mb PDF View/Open None
pasz_2022_op.pdf 731.0Kb PDF View/Open None
pasz_2022_vp.pdf 716.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account