Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů
Author: Mišeková, Lucie
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Bakalářská práce se v teoretické části zaměřuje na charakteristiku levandule, šalvěje a hřebíčku, na jejich složení, zdravotní účinky, antioxidační aktivitu a využití těchto bylin. Také jsou v práci popsány jednotlivé antioxidanty a metody, které jsou používány ke stanovení antioxidační aktivity a celkového obsahu polyfenolických látek. Praktická část se zaměřuje na spektrofotometrické stanovení antioxidační aktivity pomocí metod ABTS a DPPH a stanovení celkového obsahu polyfenolů pomocí Folin-Ciocalteuova činidla ve vodných, methanolových a ethanolových extraktech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54151
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav chemie
Discipline: Chemie a analýza potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
mišeková_2023_dp.pdf 1.650Mb PDF View/Open None
mišeková_2023_op.pdf 274.5Kb PDF View/Open None
mišeková_2023_vp.pdf 280.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account