dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Nováková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T14:52:50Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T14:52:50Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5800
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo modifikovat dávky trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech. Bylo využito potravin od tuzemských výrobců, přičemž byla požadována minimální doba trvanlivosti 18-24 měsíců. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že se podařilo navržené dávky potravin pro vybrané skupiny obyvatelstva zoptimalizovat tak, že kryjí fyziologickou potřebu téměř všech nutrientů sledovaných v krátkém období. |
cs |
dc.format |
55 s., 9 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
600632 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Krizová situace
|
cs |
dc.subject |
rozdělení a výživa civilního obyvatelstva
|
cs |
dc.subject |
nutriční faktory v krátkém období
|
cs |
dc.subject |
jídelní lístek
|
cs |
dc.subject |
skladba potravin a pokrmů
|
cs |
dc.subject |
Crisis
|
en |
dc.subject |
nutrition of civilian population
|
en |
dc.subject |
nutrient in short period
|
en |
dc.subject |
menu
|
en |
dc.subject |
food and dish com-position
|
en |
dc.title |
Modifikace dávek trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech. |
cs |
dc.title.alternative |
The modification of durable food rations for civilian population in crisis. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lukášková, Eva |
|
dc.date.accepted |
2008-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was to modify long shelf life foodstuff rations for civilian population in crisis. There were used foodstuff from inland producers with durability 18-24 months. Acording to the results of nutrition evaluation, the optimalization of proposed foodstuff rations for chosen groups of civilians was successful. Hence, these rations supply physiological requirements of almost all nutrients observed in short period. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8062
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-14 |
|
utb.result.grade |
B |
|