Modifikace dávek trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Modifikace dávek trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Nováková, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-16T14:52:50Z
dc.date.available 2010-07-16T14:52:50Z
dc.date.issued 2008-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5800
dc.description.abstract Cílem práce bylo modifikovat dávky trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech. Bylo využito potravin od tuzemských výrobců, přičemž byla požadována minimální doba trvanlivosti 18-24 měsíců. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že se podařilo navržené dávky potravin pro vybrané skupiny obyvatelstva zoptimalizovat tak, že kryjí fyziologickou potřebu téměř všech nutrientů sledovaných v krátkém období. cs
dc.format 55 s., 9 s. příloh cs
dc.format.extent 600632 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Krizová situace cs
dc.subject rozdělení a výživa civilního obyvatelstva cs
dc.subject nutriční faktory v krátkém období cs
dc.subject jídelní lístek cs
dc.subject skladba potravin a pokrmů cs
dc.subject Crisis en
dc.subject nutrition of civilian population en
dc.subject nutrient in short period en
dc.subject menu en
dc.subject food and dish com-position en
dc.title Modifikace dávek trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech. cs
dc.title.alternative The modification of durable food rations for civilian population in crisis. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Lukášková, Eva
dc.date.accepted 2008-06-05
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to modify long shelf life foodstuff rations for civilian population in crisis. There were used foodstuff from inland producers with durability 18-24 months. Acording to the results of nutrition evaluation, the optimalization of proposed foodstuff rations for chosen groups of civilians was successful. Hence, these rations supply physiological requirements of almost all nutrients observed in short period. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8062
dc.date.assigned 2007-11-14
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
nováková_2008_dp.pdf 586.5Kb PDF View/Open
nováková_2008_vp.doc 48Kb Microsoft Word View/Open
nováková_2008_op.pdf 103.1Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account