Vliv ochranných povlaků z přírodních polymerů na kvalitativní parametry pokrmových tuků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv ochranných povlaků z přírodních polymerů na kvalitativní parametry pokrmových tuků

Show full item record

No preview available
Title: Vliv ochranných povlaků z přírodních polymerů na kvalitativní parametry pokrmových tuků
Author: Fenyk, Jan
Advisor: Mokrejš, Pavel
Abstract: Teoretická část diplomové práce popisuje obalové materiály potravinářství založené na přírodních polymerech, zejména na proteinech a na škrobu. Jsou popsány způsoby skladování tuků. V experimentální části diplomové práce jsem se zabýval aplikací povlaků ze škrobovo-proteinových hydrolyzátů amarantové mouky na vzorek másla. Byly vyzkoušeny 3 typy povlaků. U vzorků másla skladovaných při teplotě 7 °C došlo po 40 dni k nárůstu rychlosti oxidačních procesů a u vzorku másla skladovaných při teplotě 22 °C to bylo již od počátku testu. Během dlouhodobého skladování másla při teplotě 7 °C vzorky másla ošetřené ochranným povlakem s obsahem 30 % glycerinu + 3 % lecitinu + 2 % kyseliny askorbové byl zjištěn stejný stupeň oxidace jako u vzorků másla uchovávaných v původním obalu. Výsledky testů mohou posloužit jako podklad pro potenciální využití v praxi.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7363
Date: 2008-05-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav inženýrství polymerů
Discipline: Inženýrství polymerů
Grade for thesis and defense: A 7671


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
fenyk_2008_dp.pdf 796.7Kb PDF View/Open
fenyk_2008_vp.doc 54.5Kb Microsoft Word View/Open
fenyk_2008_op.doc 47Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account