Antioxidanty v potravinách
Show full item record
No preview available
Title:
|
Antioxidanty v potravinách |
Author: |
Humpulová, Lucie
|
Advisor: |
Hanuštiak, Pavel
|
Abstract:
|
Práce se zabývá problematikou antioxidantů. V úvodu je popsán proces oxidační reakce, vysvětlen pojem volný radikál a antioxidant. V dalších kapitolách se práce věnuje jednotlivým skupinám antioxidantů, jejich zástupcům a následně jejich využitím v potravinářství. Jsou zde také uvedeny enzymy, které působí jako antioxidanty v lidském organismu. V závěru práce je popsáno, jak se u potravin stanovuje antioxidační aktivita. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8052
|
Date:
|
2009-05-28 |
Availability:
|
Pouze v rámci univerzity |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
12777
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account