Antioxidanty v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antioxidanty v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Humpulová, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-17T09:08:59Z
dc.date.available 2010-07-17T09:08:59Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8052
dc.description.abstract Práce se zabývá problematikou antioxidantů. V úvodu je popsán proces oxidační reakce, vysvětlen pojem volný radikál a antioxidant. V dalších kapitolách se práce věnuje jednotlivým skupinám antioxidantů, jejich zástupcům a následně jejich využitím v potravinářství. Jsou zde také uvedeny enzymy, které působí jako antioxidanty v lidském organismu. V závěru práce je popsáno, jak se u potravin stanovuje antioxidační aktivita. cs
dc.format 46 s cs
dc.format.extent 760610 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Oxidační reakce cs
dc.subject antioxidant cs
dc.subject volný radikál cs
dc.subject potravinářská aditiva cs
dc.subject Oxidation reaction en
dc.subject antioxidant en
dc.subject free radical en
dc.subject food aditive en
dc.title Antioxidanty v potravinách cs
dc.title.alternative Antioxidants in food en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kramářová, Daniela
dc.date.accepted 2009-06-11
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the questions of antioxidants. In the introduction I describe the process of oxidation reaction and explain the conceptions of free radical and antioxidant. In the following chapters the thesis attends to the individual groups of antioxidants, their substitutes and subsequently to their usage in the food industry. The enzymes that function in a human organism are also mentioned here. In the thesis' conclusion I describe how the antioxidant activity of foodstuffs is determined. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12777
dc.date.assigned 2009-02-23
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
humpulová_2009_bp.pdfBlocked 742.7Kb PDF View/Open
humpulová_2009_vp.doc 40Kb Microsoft Word View/Open
humpulová_2009_op.doc 38Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account