Hodnocení organoleptických vlastností kávy a kávovin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení organoleptických vlastností kávy a kávovin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Zemánková, Jitka
dc.date.accessioned 2010-07-17T10:24:00Z
dc.date.available 2010-07-17T10:24:00Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8191
dc.description.abstract V diplomové práci je charakterizována káva a kávoviny - účinné látky, druhy káv a jejich výroba, senzorická analýza, příprava káv a kávovin a metody stanovení jejich organoleptických vlastností. Popsány jsou i výsledky hodnocení organoleptických vlastností (barva, vůně, chuť a celková chutnost) 8 druhů mletých káv, 6 druhů rozpustných káv a 2 druhů kávovin. Také je zhodnocena chuť a celková chutnost káv a kávovin po přídavku senzoricky aktivních látek (cukr, mléko) a zpracována dotazníková akce. cs
dc.format 113 s., 6 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 3132652 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject káva cs
dc.subject kávoviny cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject senzoricky aktivní látky cs
dc.subject coffee en
dc.subject coffee substitutes en
dc.subject sensory analysis en
dc.subject sensory active substances en
dc.title Hodnocení organoleptických vlastností kávy a kávovin cs
dc.title.alternative Sensory evaluation of coffee and coffee substitutes flavour en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Karovičová, Jolana
dc.date.accepted 2009-06-03
dc.description.abstract-translated In the thesis the coffee and coffee substitutes are described - components, types of coffee and its production, sensory analysis, coffee and coffee substitutes preparation and methods of organoleptic properties evaluation. The results of the organoleptic properties evaluation (colour, aroma, taste and overall flavour) of 8 ground coffees, 6 instant coffees and 2 coffee substitutes are described. The results of taste and overall flavour evaluation of coffee and coffee substitutes with addition of sensory active substances (sugar, milk) and the questionnaire are also mentioned. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12554
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
zemánková_2009_dp.pdfBlocked 2.987Mb PDF View/Open
zemánková_2009_vp.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open
zemánková_2009_op.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account