dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Zemánková, Jitka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T10:24:00Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T10:24:00Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8191
|
|
dc.description.abstract |
V diplomové práci je charakterizována káva a kávoviny - účinné látky, druhy káv a jejich výroba, senzorická analýza, příprava káv a kávovin a metody stanovení jejich organoleptických vlastností. Popsány jsou i výsledky hodnocení organoleptických vlastností (barva, vůně, chuť a celková chutnost) 8 druhů mletých káv, 6 druhů rozpustných káv a 2 druhů kávovin. Také je zhodnocena chuť a celková chutnost káv a kávovin po přídavku senzoricky aktivních látek (cukr, mléko) a zpracována dotazníková akce. |
cs |
dc.format |
113 s., 6 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
3132652 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
káva
|
cs |
dc.subject |
kávoviny
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
senzoricky aktivní látky
|
cs |
dc.subject |
coffee
|
en |
dc.subject |
coffee substitutes
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
sensory active substances
|
en |
dc.title |
Hodnocení organoleptických vlastností kávy a kávovin |
cs |
dc.title.alternative |
Sensory evaluation of coffee and coffee substitutes flavour |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Karovičová, Jolana |
|
dc.date.accepted |
2009-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the thesis the coffee and coffee substitutes are described - components, types of coffee and its production, sensory analysis, coffee and coffee substitutes preparation and methods of organoleptic properties evaluation. The results of the organoleptic properties evaluation (colour, aroma, taste and overall flavour) of 8 ground coffees, 6 instant coffees and 2 coffee substitutes are described. The results of taste and overall flavour evaluation of coffee and coffee substitutes with addition of sensory active substances (sugar, milk) and the questionnaire are also mentioned. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12554
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|