| dc.contributor.advisor | 
Družbíková, Helena
 | 
 | 
| dc.contributor.author | 
Krausová, Ivana
 | 
 | 
| dc.date.accessioned | 
2010-07-17T11:24:12Z | 
 | 
| dc.date.available | 
2010-07-17T11:24:12Z | 
 | 
| dc.date.issued | 
2009-05-19 | 
 | 
| dc.identifier | 
Elektronický archiv Knihovny UTB | 
cs | 
| dc.identifier.uri | 
http://hdl.handle.net/10563/8301
 | 
 | 
| dc.description.abstract | 
Cílem této diplomové práce bylo charakterizovat, jako jedny z nejvýznamnějších organických kyselin kyseliny citronovou a octovou a vytvořit vhodnou metodiku pro stanovení těchto kyselin pomocí HPLC-ECD. Z výsledků měření se pro stanovení kyseliny citronové jeví jako nejvhodnější použití kolony ASCENTIS C18 a mobilní fáze tvořené z kyseliny fosforečné, metanolu a redestilované vody v poměru 30 : 1 : 69. Pro stanovení kyseliny octové se jeví jako nejoptimálnější stejné podmínky jako u kyseliny citronové. | 
cs | 
| dc.format | 
73 | 
cs | 
| dc.format.extent | 
1447292 bytes | 
cs | 
| dc.format.mimetype | 
application/pdf | 
cs | 
| dc.language.iso | 
cs | 
 | 
| dc.publisher | 
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně | 
 | 
| dc.rights | 
Bez omezení | 
 | 
| dc.subject | 
Organické kyseliny
 | 
cs | 
| dc.subject | 
kyselina citronová
 | 
cs | 
| dc.subject | 
kyselina octová
 | 
cs | 
| dc.subject | 
HPLC-ECD
 | 
cs | 
| dc.subject | 
podmínky stanovení
 | 
cs | 
| dc.subject | 
Oorganic acids
 | 
en | 
| dc.subject | 
citric acid
 | 
en | 
| dc.subject | 
acetic acid
 | 
en | 
| dc.subject | 
HPLC-ECD
 | 
en | 
| dc.subject | 
conditions of determination
 | 
en | 
| dc.title | 
Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC | 
cs | 
| dc.title.alternative | 
Possibilities of citric and acetic acids determination by HPLC | 
en | 
| dc.type | 
diplomová práce | 
cs | 
| dc.contributor.referee | 
Kramářová, Daniela | 
 | 
| dc.date.accepted | 
2009-06-02 | 
 | 
| dc.description.abstract-translated | 
The aim of this thesis was to characterize citric acid and acetic acid as organic acids and to evaluate convenient method of determination of these acids, by using HPLC-ECD. For determination of citric acid seem ASCENTIS C18 and mobile phase, made up from phosphoric acid, methanol, and redistilled water in proportion 30 : 1 : 69, as the most convenient. The same conditions seemed to be the most suitable also for determination of acetic acid. | 
en | 
| dc.description.department | 
Ústav potravinářského inženýrství | 
cs | 
| dc.description.result | 
obhájeno | 
cs | 
| dc.parent.uri | 
http://hdl.handle.net/10563/202
 | 
cs | 
| dc.parent.uri | 
http://hdl.handle.net/10563/220
 | 
cs | 
| dc.thesis.degree-discipline | 
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | 
cs | 
| dc.thesis.degree-discipline | 
Technology, hygiene and economics of food production | 
en | 
| dc.thesis.degree-grantor | 
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická | 
cs | 
| dc.thesis.degree-grantor | 
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology | 
en | 
| dc.thesis.degree-name | 
Ing. | 
cs | 
| dc.thesis.degree-program | 
Chemie a technologie potravin | 
cs | 
| dc.thesis.degree-program | 
Chemistry and food technologies | 
en | 
| dc.identifier.stag | 
12430
 | 
 | 
| dc.date.assigned | 
2009-02-18 | 
 | 
| utb.result.grade | 
B | 
 |