dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Machalová, Magdaléna
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T13:34:48Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T13:34:48Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8557
|
|
dc.description.abstract |
Hlavní část této bakalářské práce pojednává o problematice zpracovaní ovoce za účelem výroby nealkoholických nápojů a také o vlastní výrobě těchto nápojů. Zároveň je zde stručně popsán základní rozdíl mezi ovocnou šťávou, nektarem a nápojem. V práci jsou dále uvedeny nejdůležitější vyhlášky a normy pro výrobu nealkoholických nápojů a stručný přehled největších výrobců ovocných šťáv v České republice. Zvláštní pozornost je potom věnována zpracování ovoce, zejména jablek pro výrobu jablečné šťávy a jablečného koncentrátu ve firmě Linea Nivnice, a.s. |
cs |
dc.format |
48 s., 21 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
4021739 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Ovoce
|
cs |
dc.subject |
nealkoholický nápoj
|
cs |
dc.subject |
ovocná šťáva
|
cs |
dc.subject |
ovocný nektar
|
cs |
dc.subject |
ovocný nápoj
|
cs |
dc.subject |
ovocný koncentrát
|
cs |
dc.subject |
zpracování ovoce
|
cs |
dc.subject |
Linea Nivnice
|
cs |
dc.subject |
a.s.
|
cs |
dc.subject |
Fruit
|
en |
dc.subject |
soft drink
|
en |
dc.subject |
fruit juice
|
en |
dc.subject |
fruit nectar
|
en |
dc.subject |
fruit drink
|
en |
dc.subject |
fruit concentrate
|
en |
dc.subject |
processing fruit
|
en |
dc.subject |
Linea Nivnice
|
en |
dc.subject |
a.s
|
en |
dc.title |
Výroba šťáv, nektarů a ovocných nápojů |
cs |
dc.title.alternative |
The production of juice, nectars and fruit drinks |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Slanicay, Gabriel |
|
dc.date.accepted |
2009-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The feature of this bachelor work is about problems in processing fruit due to production of non - alcoholic drinks as well as about own production of these drinks. At the same time is here shortly described the basic difference among fruit juice, nectar and drinks. In this work there are further written most important public notices and specifications for pro-duction non-alcoholic drinks and the sum of the biggest producers of fruit juice in Czech republic. We give a special attention to the presentation of processing fruit, especially ap-ple for production of apple juice and apple concentrate in the firm Linea Nivnice, a.s. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12782
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-23 |
|
utb.result.grade |
A |
|