dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Blahová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2010-09-07T12:05:12Z |
|
dc.date.available |
2020-08-25T23:00:17Z |
|
dc.date.issued |
2010-08-25 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14536
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této diplomové práce bylo popsání dietního systému a jednotlivých diet v něm uve-dených. Dietní systém, který byl nejdříve závaznou normou při stravování v nemocnicích či lázeňských zařízeních v České a Slovenské republice, nyní platí pouze jako doporučení. Dále je součástí diplomové práce sestavení modelových jídelních lístků. Jídelní lístky byly sestaveny, nanormovány a vyhodnoceny pro dietu č.2 - šetřící, dietu č.3 - racionální, dietu č.6 - nízkobílkovinnou a dietu č.9 - diabetickou. |
cs |
dc.format |
62 s. |
cs |
dc.format.extent |
3153294 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 25.08.2020 |
|
dc.subject |
dietní systém
|
cs |
dc.subject |
dieta
|
cs |
dc.subject |
jídelní lístek
|
cs |
dc.subject |
cukrovka
|
cs |
dc.subject |
dna
|
cs |
dc.subject |
šetřící dieta
|
cs |
dc.subject |
racionální dieta
|
cs |
dc.subject |
nízkobílkovinná dieta
|
cs |
dc.subject |
diabetická dieta
|
cs |
dc.subject |
Diet System
|
en |
dc.subject |
Diet
|
en |
dc.subject |
Menu
|
en |
dc.subject |
Diabetes
|
en |
dc.subject |
Gout
|
en |
dc.subject |
Saving Diet
|
en |
dc.subject |
Rational Diet
|
en |
dc.subject |
Lowprotein Diet
|
en |
dc.subject |
Diabetic Diet
|
en |
dc.title |
Návrh jídelníčků dietní stravy |
cs |
dc.title.alternative |
Suggestion of diet food menu |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vojtíšková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2010-09-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of dissertation was to describe the diet system and individual diets set out therein. Dietary system, which was at first mandatory standard for catering in hospitals or spa faci-lities in the Czech and Slovak Republics, is now only a recommendation. Another part of this dissertation is building of the model menus. Menus are compiled, normed and evalua-ted for diet No.2 - saving, No.3 diet - rational, diet No.6 - lowprotein and No.9 diet - diabetic. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
IP |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14553
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
E |
|